Bij het kiezen van een airco komt er informatie op u af. Laat u niet afleiding door de verschillende keuzes. Eén belangrijk aspect voor het kiezen van de airco is het vermogen, een grote ruimte heeft veel koelcapaciteit nodig, een kleine ruimte minder. Misschien heeft u een voorkeur voor een merk, maak gebruik van de filters onder assortiment en bepaal zelf de beste keuze. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met ons. 

 

Basis principe airco

Een airco verplaatst warmte. Indien het huis gekoeld moet worden, verplaatst de airco de warmte naar buiten en als het huis verwarmd moet worden, verplaatst de airco de warmte naar binnen. Dat maakt een airco zo energie efficient. 

 

Airco set

Omdat een airco de warmte verplaatst, heeft deze altijd een binnenunit en een buitenunit nodig. Bij een set is de binnenunit direct gekoppeld aan de buitenunit. Hierdoor werkt de set probleemloos samen.

 

Multi 

Warmte kan ook tussen meerdere binnenunits uitgewisseld worden met een buitenunit. Houd er bij een multi rekening mee dat alle binnenunits met de buitenunits gekoppeld moet worden. Hierdoor zullen leidingen door meerdere ruimtes moeten lopen.

 

Binnenunits

Binnenunits zijn er in verschillende uitvoeringen:

Een wandmodel kan hoog gemonteerd worden waardoor meer ruimte in de omgeving beschikbaar blijft.

Een vloermodel valt minder op maar zal een stukje leefruimte innemen.