Nu de kosten voor verbruik van, onder andere gas, sterk stijgen, gaan we zoeken naar andere manieren om je huis te verwarmen. Er is een hoop te vinden over de voordelen van het bezuinigen op je energie en gas rekening. Zo is het niet alleen goed voor je bankrekening om minder gas te gebruiken, maar ook voor het milieu. Je stoot namelijk minder CO2 uit wanneer je minder gas verbruikt. Maar wat is nu de beste manier om je huis te verwarmen?

Goed, beter, de beste manier om je huis te verwarmen.

We zetten een aantal tips voor je op een rijtje waar je rekening mee kunt houden wanneer je je huis op de beste manier wil verwarmen. 

  • Thermostaat

Je kunt snel besparen door de thermostaat in huis een graadje lager te zetten. Dit verschil voel je meestal niet direct maar kan een groot verschil maken. Daarnaast is het slim om de thermostaat, wanneer je voor een langere periode van huis bent, vijf graden naar beneden te zetten. 

  • Isolatie en ventilatie

Deze woorden klinken misschien wat tegenstrijdig, maar zijn beide belangrijk voor de beste manier om je huis te verwarmen. Vochtige lucht wordt namelijk niet goed verwarmd, door te ventileren zorg je voor meer droge lucht in de kamer die beter verwarmd kan worden. Maar je wil natuurlijk niet dat het gaat tochten, daarom is goede isolatie door bijvoorbeeld tochtstrips en radiatorfolie een goede oplossing.

  • Verwarm met airco

Als laatste tip en volgens ons de beste manier om je huis te verwarmen: verwarmen met airco. Een airco draait op elektriciteit en verbruikt daarmee geen gas maar verwarmt je huis net zo goed! 

Wanneer je voor deze optie kiest is het belangrijk dat je de tussendeuren goed dicht houdt, zodat de warme lucht blijft waar je deze wil hebben. Daarbij is het slim om alleen de kamer te verwarmen waar je bent, zo gebruik je de energie het meest effectief. 

Alternatieve manieren om je huis te verwarmen

De allerbeste manier om je huis te verwarmen is natuurlijk om een combinatie te maken van bovenstaande tips. Ben je op zoek naar een airco om je huis mee te verwarmen? Wij bieden een breed assortiment airconditioners en adviseren je graag over het juiste model!

Voelt dit als een grote stap voor nu? Je kunt vast een klein begin maken door thuis altijd sokken te dragen thuis en met een lekker dekentje op de bank te gaan zitten met een kop hete thee en een warme kruik. Praktisch én gezellig! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *